Miercuri dimineata


Buna dimineata,

Pentru inca jumatate de ora mai pot saluta cu “Buna dimineata” – trebuie sa ma grabesc sa scriu sa nu depasesc jumatate de ora pana public postarea.

Imi pare rau ca nu am mai scris ieri dupa pranz, dar compensez astazi ๐Ÿ™‚ Am transcris cele doua biopsii in germana si le-am dat spre tradus unei prietene foarte bune si apropiate de sufletul meu. Pentru ca au o gramada de termeni specializati si germana mea nu prea este :), iar Wolfgang din pacate nu ma poate ajuta pentru ca nu stie termenii in engleza, traducerea o va face un traducator specializat.

Acum am o perfuzie scurta de doua ore si cu asta termin prima tura de chimio cu noul medicament “minune”. Fratele meu vine la ora 13 si mai stau de vorba in limba materna. De asemenea mai este un bolnav roman aici, mai tanar ca mine – cred ca are in jur de 22-23 de ani, cu care pot vorbi in limba noastra. E deranjant deja ca nu inteleg nimic in germana, dar astazi m-am apucat sa invat sa numar si cateva reguli de compunere a cifrelor. M-a ajutat cu o lista de numere si numerale al doilea coleg de salon, care are patul intre mine si Wolfgang. Cand termin cu tot tratamentul cred ca o sa vorbesc germana austriaca aproape bine ๐Ÿ™‚

Sa va povesesc ce am facut aseara si cum m-a invins un automat de cafea, dar nu din vina mea. Am vrut sa beau un suc, ceva cu gust, pentru ca apaminerala pe care o avem in camera nu are asa ceva. Am incercat la automatul de sucuri, dar nu accepta bancnote, doar monede si eu am doar o hartie ๐Ÿ™‚ Mi-a sclipit creierasul si m-am gandit ca poate automatul de cafea situat mai aproape pe hol accepta bancnote. Surprinzator, accepta bancnote, avand o fanta mare deasupra careia erau doua poze, una cu o bancnota de 5 euro si una cu o bancnota de 10 euro. Aveam din amandoua ๐Ÿ˜€ Eram norocos. Incerc cu aia mica si apas pe butonul cu o cafea ieftina -nu pra aveam chef de cafea, dar muream dupa un suc. Automatul in schimb avea alte planuri. Am incercat cu bancotele pe toate partile si apasanad pe toate butoanele in toate combinatiile, doar, doar o accepta bancnota si imi va da rest marunt, mult marunt. Nu m-am prins ce scria pe el in germana, desi nu ma ajuta prea mult daca pricepeam – mi-a tradus Wolfgang de dimineata ce scria pe aparat: “Functioneaza” sau “Pornit”. Dupa aceea mi-a explicat care era faza cu fanta pentru bancnote a aparatuluid e cafea: era intr-adevar pentru bancnote, dar eu nu am observat un locas pentru cheite mai jos de fanta – doar angajatii cu cheite pot baga bancnote in aparat. Ciudat, pentru ca bancnote au toti oamenii :)) nu doar cei cu cheite. Cam asa m-a batut la logica austriaca un automat de cafea austriac. E nativ, pe cand eu sunt un fel de expat :))

Fac o pauza pentru a-mi scoate perfuzia. Ne auzim mai tarziu un pic ๐Ÿ™‚

Advertisements

About Cioini

28 years old, funny :)
This entry was posted in povesti din spital. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s